Nico van der Veen | Westfries kaashuis

Even voorstellen, Nico van der Veen

Mijn naam is Nico van der Veen en ben inmiddels ruim 35 jaar werkzaam in de kaasbranche. Na jaren in loondienst te hebben gewerkt in diverse kaaswinkels, waarin ik buitengewone specialistische kennis heb opgebouwd van allerhande kazen en delicatessen, vond ik het tijd worden om mijn passie voor dit vak als zelfstandig ondernemer voort te zetten.

Zelfstandig ondernemen

Al meer dan 20 jaar loop ik met de gedachte rond om in Schagen een kaasspeciaalzaak te starten, maar de stap om eerder zoiets voor mijzelf te beginnen en de zekerheid van een loondienstbetrekking achter me te laten vond ik best groot. Daarbij hechtte ik altijd de meeste waarde aan de locatie van een kaasspeciaalzaak en vond dat dat een toplocatie in het centrum van Schagen moest zijn, maar als startende ondernemer word je niet blij van de huurprijzen daarvan.

Ik kwam er al snel achter dat niet de locatie het succes van je bedrijf bepaalt, maar dat kwaliteit en eerlijk vakmanschap juist de belangrijkste pijlers zijn voor het succes van je bedrijf.
En hier sta ik dan, in mijn eigen winkel met mijn eigen exclusieve Westfriese NH kaas, op een mooie locatie in het centrum van Schagen. Ik kan zeggen dat ik trots ben op mijn winkel in een pand dat op maat gemaakt lijkt te zijn voor mijn branche en mijn mooie assortiment kaas, wijn en delicatessen. De grote etalage en het op maat gemaakte authentieke houten interieur zorgt voor de juiste sfeer en dat mijn assortiment goed tot zijn recht komt.

Uniek

Sommige kazen in mijn assortiment zijn zo uniek dat ze door bijna geen enkele andere kaasspecialist in Nederland worden gevoerd. Mijn kaasassortiment bestaat niet alleen uit Hollandse kazen, maar uit kazen uit verschillende landen die bekend staan om hun kaas. Of het nu gaat om een Zwitserse Magoth (bergkaas) of een originele Italiaanse Parmigiano Reggiano, ook wel de koning der kazen genoemd, u kunt ervoor bij het Westfries kaashuis terecht.

Wilt u iemand in het zonnetje zetten of bedanken voor een prettige samenwerking, dan adviseer ik u ook graag over de mogelijkheden die het Westfries kaashuis u biedt om kerstpakketten, cadeaus of (relatie)geschenken samen te stellen.

Ik zie u graag bij het Westfries kaashuis, Molenstraat 26 in Schagen.

Nico